• sml logo sml sponsors
 • Basisondersteuning

   

  Het ondersteunen van onze jeugdtrainers vinden we heel belangrijk binnen SML. De basisondersteuning die SML jullie als leider/trainer biedt bestaat uit:

  Ondersteuning door informatieverstrekking:

  • Deze website waar nuttige informatie op staat;
  • Website www.voetbal.nl en app voetbal.nl waarop het programma staat van je eigen team en je ook andere teams kan volgen;
  • De app Rinus, de online assistent trainer.

  Train de Trainer: Elke nieuwe leider/trainer wordt in een ‘train de trainer’-cursus meegenomen in de wereld van voetballen bij een vereniging. Deze jaarlijks terugkerende cursus vindt plaats op een aantal vrijdagavonden in het najaar. Elke avond bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte waarbij je samen oefeningen leert en vragen kan stellen. Tegelijkertijd kan je de trainers van de cursus vragen om jouw training te ondersteunen, bij te wonen voor gericht advies of specifieke problemen samen aan te pakken.

  Persoonlijke ondersteuning:

  • Vaste aanspreekpunten waar je, als leider/trainer met je vragen terecht kunt;
  • Structurele leiders/trainersbijeenkomsten (in kleiner en in groter verband), met je voetbaltechnische aanspreekpunt.
  • Incidentele bijeenkomsten waar specifieke thema’s aan bod komen, zoals; EHBO, omgang met kinderen met gedragsproblemen, etc.

  Vertrouwenspersoon: Binnen elk team kan er iets voorvallen, waardoor een leider of een ouder denkt ik moet hier iets mee. Hiervoor hebben wij bij SML een vertrouwenspersoon.

  Trainingsvormen: Vanuit Voetbalzaken ontvangt elke leider/trainer een set met oefeningen welke geschikt zijn voor een specifieke leeftijdscategorie. Tevens ontvangt elke leider/trainer een overzicht van de vaardigheden die elke speler aan het einde van het seizoen moet beheersen.

  Iedereen: Binnen de club lopen heel veel mensen met (veel) kennis en ervaring, iedereen is bereid om elkaar te helpen en te ondersteunen. Dus vraag gerust!

  Materialen: Elk team krijgt de beschikking over evenveel ballen als er spelers zijn, trainingshoedjes en hesjes. Op het complex zijn extra pionnen, trainingsgoaltjes en andere zaken aanwezig.