SML JO11-5 tegen ESA JO11-5, strijd, samenwerken, scoren, successen!

Na een writer’s block van enkele wedstrijden was uw verslaggever ter plaatse weer te plaatse. [verslag gaat verder onder de foto's]

2020 02 16 06.58.132020 02 16 06.58.13

Op het uitdagende veld 4b mochten de kanjers van SML JO11-5 vandaag aantreden tegen de strijders van ESA JO11-5. Als extra hindernis was het veld voorzien van lekker veel takken en hobbels die duiden op een zeer actieve aanhanger van Wie is de Mol.

Omdat zij vandaag Boyan moesten missen stond Nynke ook op het wedstrijdformulier. Boyan hoor ik u denken, een nieuwe aankoop? Jazeker een echte wintertransfer! Deze nieuwe aanwinst traint alweer een paar weken mee met de selectie van SML JO11-5 maar deze week helaas niet tijdens de wedstrijd te beoordelen.

De trainer had besloten om vandaag weer in de verleden week gebleken succesvolle 1-3-2-2 opstelling te gaan spelen. Jolino en Milan stonden klaar om snel in te vallen, op de goal Tijn, achterin Mik, Bas en Aldo, op het middenveld Lyrixen en Stijn, voorin een zeer sterke (dames) voorhoede met Lotje en Nynke.

Zoals altijd was ESA een sterke fysieke ploeg die het “vecht en straat voetbal” niet schuwt. Desondanks speelde de “alleen maar nette mensen” van SML een zeer goede wedstrijd. Flitsende combinaties werden afgewisseld met het zelf creëren van goede kansen. En daarbij ook de strijd niet geschuwd. Al snel stond de meer dan terechte 3-0 op het scorebord, door goed verdedigen, keepen, overspelen en aanvallen was ESA kansloos.

Dit bleken de spelers van SML toch wat sneu te vinden voor ESA waardoor zij hun onverdiend terug lieten komen tot 3-2. Heel heel heel even dacht men dat er een verrassing in de lucht hing. Maar nee hoor, SML rechte de rug, ging de strijd aan, speelde zeer mooi voetbal waarbij ook de backs in scoringspositie kwamen. Het aantal gemiste kansen van SML was niet op twee handen te tellen (misschien daar nog even op oefenen…) na de 4 keer 15 minuten stond de 5-2 op het bord, een goede overwinning.  

Reinier bedankt voor het fluiten! Nynke bedankt voor je invalbeurt, Tijn, Mik, Bas, Milan, Jolino, Aldo, Lyrixen, Stijn en Lotje bedankt voor de goede wedstrijd!

Teamnieuws