• sml logo sml sponsors
 • Wij zijn SML

  Voetbalvereniging SML is al sinds 1911 jaar DE voetbalclub voor voetballiefhebbers in Arnhem-Noord. Ooit ontstaan op een grasveldje bij Onderlangs, waar een paar vrienden regelmatig bij elkaar kwamen om een balletje te trappen. Het werd tijd voor een echte voetbalclub, vonden ze, en zo werd op 1 september 1911 SML (Sport Maakt Lenig) opgericht.

  Heden ten dage is SML een levendige en moderne club waar ruim 800 leden met veel plezier geweldige sport bedrijven, onder omstandigheden die door een grote groep enthousiaste vrijwilligers met veel inzet worden verzorgd. Een club waar ruimte is voor ontspanning, ambitie en groei.

  Fatsoen en respect
  Fatsoen en respect staan hoog in ons vaandel. SML is een sociale, sympathieke en goed georganiseerde club. Als club zijn we meer dan voetbal alleen en willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen om een centrale plaats in te nemen om in de wijken om ons heen te zorgen voor sociale cohesie.

  Ruim 800 loyale leden
  Bij SML voetballen ruim 800 leden in meer dan 40 teams. SML is een middelgrote club. Niet te klein en niet te groot; wel persoonlijk en goed georganiseerd. Centraal staat daarbij dat iedereen die aan onze club verbonden is of zich verbonden voelt in de gelegenheid wordt gesteld met veel plezier en voldoening de voetbalsport te beoefenen of te bekijken. Leden van SML zijn zeer betrokken bij hun club.

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
  Opvallend aan SML is dat er relatief veel jeugdteams zijn en dat de selectieteams op hoog niveau spelen. Enkele van onze selectieteams spelen zelfs op zeer hoog landelijk divisieniveau tegen teams van betaald voetbalorganisaties en grote amateurverenigingen. Door onze jeugd goed en met plezier te laten trainen kan ieder kind op zijn of haar niveau spelen. Ieder kind kan zich hier verder ontwikkelen.

  We blijven een echte vereniging
  Bij SML weten we wie we zijn en waar we vandaan komen. We bewaken de gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel dan ook te allen tijde, maar omarmen waar nodig ook professionalisering. Een vereniging als SML kan alleen blijven bestaan indien er een professionele organisatie staat. Er wordt dan ook een beroep gedaan op de aanwezige (professionele) kennis bij ouders en spelers. Alle functies worden echter ingevuld op vrijwillige basis, behalve de trainers en begeleiding van de selectieteams.

  Prachtig sportcomplex
  Sportpark De Bakenberg is een prachtig sportcomplex gelegen aan de Kemperbergerweg/ Bakenbergseweg, aan de rand van de Veluwe in Arnhem-Noord. Op De Bakenberg beschikt SML over twee kunstgrasvelden, waarvan één met grote tribune voor ruim 300 personen. Verder heeft SML één volwaardig grasveld en 2 compacte grasvelden (voor F- en E-teams) tot z’n beschikking. Het sfeervolle clubhuis heeft een groot terras, vanaf waar de wedstrijden op het hoofdveld worden gevolgd.

  En het wordt steeds mooier. In 2015 is onder leiding van een professionele aannemer en met de inzet van een ervaren vrijwillige bouwploeg een nieuwe aanwinst aan de club toegevoegd. Naast de 12 kleedkamers in het hoofdgebouw beschikt SML nu over 2 extra, grote, kleedkamers en een separate kleedkamer voor scheidsrechters. In 2016 is de nieuwe bar in ons clubhuis geopend.

 •  

   

  Met dank aan onze sponsors:

   sponsors 2