• sml logo sml sponsors
  • Scheidsrechtersavond SML

  • Dinsdagavond 28 februari vond onder de bezielende leiding van KNVB-opleider Eric Visser de jaarlijkse Scheidsrechtersavond plaats in de kantine van onze vereniging. Het thema van de avond was “Omgaan met weerstand” en dat had meer om het lijf dan de deelnemers vooraf verwacht hadden.

    Er waren 18 mensen op de Scheidsrechtersavond afgekomen en zo’n opkomst, zo vertelde Visser, is meer dan hij vaak bij andere verenigingen meemaakt. Goed om te zien dat ook een aantal ouders van pupillenelftallen aanwezig was om meer over het onderwerp van de avond te weten te komen. Visser verzorgt opleidingen voor KNVB-scheidsrechters tot op het hoogste niveau en maakte aan de hand van praktijkvoorbeelden en leerzame filmpjes duidelijk hoe weerstand tijdens een wedstrijd richting de scheidsrechter kan ontstaan, maar ook hoe de scheidsrechter dat kan voorkomen of in goede banen kan leiden. Zo kan weerstand ontstaan door ongewenst gedrag van een ‘sleutelspeler’, een speler die andere spelers door zijn gedrag beïnvloedt. Door juist die speler aan te spreken of te bestraffen kan weerstand in een elftal worden teruggebracht.

    Van de deelnemers aan de avond werd ook iets gevraagd: in groepsverband bespraken zij hun eigen ervaringen in en rond het veld en Eric Visser ‘vertaalde’ deze vervolgens in handige tips en trucs. Vaak eenvoudige tips, maar zeker bruikbaar voor de praktijk in het veld.  Uiteraard werd er aan het eind van de geslaagde avond nog even gezellig tussen de deelnemers nagepraat. 

    Interesse om te (leren) fluiten bij SML? Neem contact op met Huub Jansen, coördinator scheidsrechterszaken via scheidsrechterszaken@smlarnhem.nl