• sml logo sml sponsors
  • Scouting / spelersbeoordeling

    Binnen SML maken wij gebruik van interne scouts, die wekelijks jeugdwedstrijden bekijken. Daarnaast vult elke leider/trainer het spelervolgsysteem STIP in. Dit gebeurt tweemaal per jaar, halverwege en aan het einde van het seizoen. Met de observaties van de leeftijdscoordinator, de feedback van de scouts en de formulieren wordt er door voetbalzaken een conceptindeling gemaakt voor het nieuwe seizoen. Door het invullen van deze beoordelingsformulieren krijgt SML beter inzicht in de sterke en minder sterke punten van de jeugdspelers. Binnen de beoordeling wordt er gekeken naar instelling, techniek, tactiek en fysieke gesteldheid van de jeugdspelers.

    Bij de selectieprocedure gaat het erom dat we spelers het hele seizoen monitoren en op basis daarvan de indeling voor het volgende seizoen maken. De nadruk moet bij de selectieprocedure niet liggen op de maand mei.

    Verdere informatie over het indelingsproces staat op de site. Mocht u ouder zijn van een selectiespeler dan is het goed om te beseffen dat deze spelers vaak 3 keer per week trainen en daarnaast wedstrijden spelen.