• sml logo sml sponsors
 • Van de voorzitter

 • Het seizoen 2023-2024 is voorbij en de vakantie staat voor de deur. De laatste SML-activiteit van dit seizoen, het prachtige Spetterkamp, is ook afgerond. Voor de meerderheid van het bestuur was dit het eerste volle seizoen, waarin we veel hebben geleerd, zaken binnen SML hebben opgestart of proberen te verbeteren.

  Het is mooi te zien dat er steeds meer mensen meedoen om van SML een nog mooiere en leukere vereniging te maken. Zo is er een actieve kantinecommissie gevormd, hebben we inmiddels een goede werkgroep om het Vrijwilligerssysteem operationeel te maken (Samen Maken we het Leuk) en ook op pedagogisch vlak hebben we stappen gezet. Zo wordt bij lastige kwesties onze vertrouwenscontactpersoon steeds beter gevonden.

  Komend seizoen starten we ook met een vrijwilligersteam dat spelers, trainers, teams gaat helpen met pedagogische vraagstukken. Wordt er in een team gepest? Weet de trainer even niet meer hoe om te gaan met die lastige speler of sluit de beleving van de trainer niet helemaal aan bij dat van het team, dan kun je bij de pedagogische commissie terecht. Er hebben zich inmiddels ouders gemeld die willen deelnemen aan deze commissie.

  Verder gaan we in het nieuwe seizoen alle teams zo goed mogelijk ondersteunen met gediplomeerde trainers en starten we met Feeton, een app waarmee in een handomdraai een goede training kan worden samengesteld (ook als je daar nog niet zoveel ervaring in hebt). Lees hierover meer.

  Op sportief vlak hebben we mooie prestaties gezien. Zo is het team JO13-1 maar liefst drie keer (!) kampioen geworden in één seizoen; een geweldige prestatie. Maar dit team stond zeker niet alleen: we hebben veel meer kampioenen mogen onthalen in de kantine met een ‘We are the Champions’. Proficiat!

  Ons eerste team behaalde na een moeizame eerste seizoenshelft toch nog bijna de nacompetitie voor promotie. Helaas is promotie niet gelukt, maar we gaan komend seizoen met nieuwe trainers en een vernieuwd team opnieuw ons geluk beproeven in de 3de klasse KNVB.

  Ik kijk vol vertrouwen uit naar het komende seizoen. Met jullie hulp zullen we er vast een mooi seizoen van gaan maken; de voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels afgerond, zodat we na de vakantie weer goed van start kunnen gaan.

  Dank voor ieders inzet. Ik wens jullie een hele mooie zomer en een fijne vakantie toe.

  Warner van Hattem