Het seizoen is weer begonnen. Sommige leiders zijn ervaren leiders, andere zijn nieuw binnen de club. De start van het seizoen betekent ook dat de communicatie weer op gang komt. Zo heeft ieder team zijn eigen pagina op deze website.

inlog image SML

Jouw teampagina op www.smlarnhem.nl

Ieder team doet de communicatie op zijn eigen manier. Een team kan eigenlijk niet zonder WhatsApp groep om ouders en spelers te informeren over trainingen en komende wedstrijden. Ieder team heeft ook een teampagina op de website van SML. Deze is bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld wedstrijdverslagen te publiceren. De nieuwste verslagen staan ook op de homepage van SML! Vraag iedere wedstrijd één speler of ouder een verslagje te schrijven en zo heb je al snel iedere week een leuk verhaal zonder veel moeite voor jou als leider. Met een foto of video erbij is het helemaal top of plaats een ‘fotoverslag’. Een JO15-team maakte vorig jaar na afloop een wedstrijdverslag met de smartphone door een speler te interviewen. Wow! Eenvoudig gemaakt en helemaal stoer voor de betreffende speler.

Het belang van de teampagina

De teamverslagen worden gemiddeld meer dan 100x bekeken! Dit zijn dus niet alleen de spelers en ouders zelf, maar ook andere familieleden, bestuur en andere SML-leden die zeer geïnteresseerd zijn in jullie prestaties. Het bestuur en ook de ‘oude garde’ weet vaak verrassend veel van jullie team door deze verslagen. Maak dus gebruik van jouw teampagina op de SML-website. Verwijs svp in social media naar de website voor de artikelen. Meer bezoekers van de website betekent meer inkomsten voor SML, zo simpel is het.

Handleiding teampagina voor leiders

Moeilijk? Nee hoor! In 1 minuut staat een tekst met foto op de site. Ieder team heeft een eigen teampagina met inlog. In het linkermenu op de SML-website staat onderaan de  tab ‘inloggen’. Als je hierop klikt kom je op de inlogpagina.          

* Verander het standaard wachtwoord na de eerste keer inloggen. Per team is er 1 inlogaccount, dat gezamenlijk kan worden gebruikt door leiders en trainers van dat team.

Je kunt nu naar jouw pagina gaan om een nieuw bericht te plaatsen.

  • Via het tandwiel-icoon rechtsboven de tekst kan de basiselftalinfo worden geplaatst of aangepast.
  • Via 'Maak nieuw bericht' links in het menu wordt een bericht geplaats onder 'Teamnieuws'.
    Volgorde is op basis van aanmaakdatum.
  • De berichten onder 'Teamnieuws' kunnen na klikken op de 'lees meer'-knop ook worden aangepast via het 'tandwiel-icoon'.
  • 'Enter' is nieuwe paragraaf (met witruimte erboven), 'Shift-Enter' is nieuwe regel (zonder witruimte erboven).

Aanpassen bestaande pagina's

  • De teampagina's zijn rechtsboven voorzien van het tandwiel-icoon
  • Via het tandwiel-icoon wordt de pagina in 'aanpassing'-mode geopend
  • Tekst of beeld plaatsen / aanpassen,  'opslaan' en klaar

Kijk in het submenu onder 'handleiding' voor verdere uitleg. Voor vragen over de website (problemen, suggesties) kun je terecht bij Dennis Kobus  (systeembeheer) en Martin Kugel (communicatie).