De nieuwe trainer van SML 1 voor het komende seizoen wordt Roberto Straal, onze huidige trainer van de A1.

Achtergrond:

Na een inventarisatie bij de spelersgroep van SML1 en het begeleidingsteam is een profiel opgesteld en uitgangspunten geformuleerd voor het nieuwe seizoen. Belangrijk aandachtspunt daarin is naast de ambitie om met herkenbaar  SML voetbal (zie beleidsplan Jeugd) minimaal in de 3e klasse te handhaven en waar mogelijk op termijn te promoveren naar de 2e klasse. Op deze wijze willen we de doorstroming van onze talentvolle jeugd (divisie en hoofdklasse) naar senioren 1 beter laten aansluiten. Een belangrijke opgave voor de nieuwe trainer is daarom o.a. het inpassen van jeugdspelers en bouwen aan een herkenbaar SML1 (verhouding is meer eigen spelers, minder van buiten).

Na het bekend worden van de a.s. vacature van trainer SML 1 hebben zich 19 kandidaten gemeld. De technische staf heeft na (voor-)selectie met 4  kandidaten uitgebreid gesproken. Hieruit is Roberto Straal als voorkeurskandidaat naar voren gekomen.

Gisterenavond – 15 januari – heeft het bestuur van SML unaniem ingestemd met de voordracht van de technische staf en de benoeming voor een periode van 2 jaar. Hiermee willen we de nieuwe trainer het vertrouwen schenken en de ruimte geven om te bouwen aan een nieuw SML1.

We wensen Roberto veel succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Maar hopen natuurlijk dat hij en zijn staf eerst nog voor een mooi succes zorgen met de A1.

Paul Matthieu
Voorzitter SML