• sml logo sml sponsors
 • Wedstrijden en trainingen

  Wedstrijddagen

  Minimaal half uur van te voren verzamelen: Elk team is minimaal een half uur van te voren aanwezig in de kantine van SML dan wel in die van de tegenstander bij een uitwedstrijd (oudere teams verzamelen eerder). Indien mogelijk presenteren teams zich in het SML-trainingspak.

  Spelers zonder ouders naar kleedkamer: Elk team gaat hierna (zonder ouders) naar de kleedkamer voor een teambespreking door de leider(s) en om het tenue in orde te maken. Tassen worden netjes weggezet, want vaak deel je een kleedkamer met een ander team. In de kleedkamers / doucheruimtes zijn mobieltjes verboden! De teams van O7 en O8 bouwen dit in de praktijk langzaam op naar beginnen met 1 ouder en einde seizoen zonder ouders.

  Gezamenlijk warming-up: Elk team doet een gezamenlijke warming up. Bij de jongere spelers heeft dit als doel om de focus bij het voetballen te krijgen, bij oudere spelers heeft dit ook een noodzakelijk karakter ten opzichte van spieren en pezen.

  Ouders achter het hek: Alle ouders nemen plaats achter het hek, of in ieder geval op gepaste afstand. Niet naast of achter de doelen. Aanmoedigen is leuk en graag zoveel mogelijk! Tactische tips en opmerking graag overlaten aan de leider.

  Douchen: Bij SML is het verplicht om na iedere wedstrijd (uit en thuis) te douchen. Dit geldt voor alle teams, alle kinderen. Voor meisjes zijn er aparte kleedkamers en doucheruimtes beschikbaar. Douchen is zeer belangrijk uit hygiĆ«ne oogpunt en het helpt de spieren herstellen. Samen douchen is een belangrijk onderdeel van de teamvorming.


  Trainingen Wedstrijddagen

  Recreatieve teams van SML JO8 t/m JO12 kunnen op woensdagmiddag training krijgen van studenten van het CIOS. Selectieteams trainen onder leiding van een selectietrainer.

  Ieder team kan daarnaast 2x een uur trainen op maandagmiddag en vrijdagmiddag, op een andere dag, bijvoorbeeld de woensdag, alleen indien het trainingsschema dat toelaat. Een team kan worden getraind door een ouder van een speler of door een door het team aangestelde trainer (bijv. een jeugdspeler van SML).

  Elke speler is 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig op het veld. Wanneer er nog een andere training bezig is, dan wacht je aan de kant. Na de training ruimen de spelers het gebruikte materiaal netjes op.