• sml logo sml sponsors
 • SML en scheidsrechters

  Zonder scheidsrechters kan er niet gevoetbald worden, ook niet bij SML. De selectieteams van SML krijgen externe KNVB scheidsrechters toegewezen, en de lagere teams zijn aangewezen op vrijwilligers binnen de vereniging.

  SML maakt voor de thuiswedstrijden op zaterdag en zondag waar mogelijk gebruik van eigen verenigingsscheidsrechters. Bij de pupillen is nog geen scheidsrechter nodig en worden wedstrijden door een spelbegeleider (ouder of jeugdlid) in goede banen geleid. Bij de oudere jeugd en de senioren worden de wedstrijden zo veel mogelijk gefloten door eigen SML verenigingsscheidsrechters of door betrokken ouders. Hiervoor worden vrijwilligers, ouders en jeugdspelers opgeleid via korte KNVB-cursussen en (interne) spelregelavonden. 

  Als er jeugdspelers willen fluiten en hiervoor opgeleid willen worden? Graag! Hij of zij krijgt ook nog eens een beloning van € 5,= per gefloten wedstrijd (11 x 11). 

  De scheidsrechter is een niet onbelangrijk onderdeel van een voetbalwedstrijd. SML vindt het erg belangrijk dat na afloop van de wedstrijd de teams (in ieder geval de aanvoerder en de staf) de scheidsrechter en grensrechters bedanken voor de wedstrijdleiding; dat hoort er ook bij!

  Interesse om te fluiten of wil je wel eens meer weten over dit boeiende deel van een voetbalwedstrijd? Mail of bel Huub Jansen, Coordinator Scheidsrechterszaken, bereikbaar via email: scheidsrechterszaken@smlarnhem.nl of tel: 06 53 814 219. 

  Handleiding aanstelling verenigingsscheidsrechter
  Het is natuurlijk handig om tijdig te weten of er een scheidsrechter op jouw wedstrijd is aangesteld. Lees daarvoor onderstaande handleiding. 

  Wekelijkse gang van zaken voor de aanstelling van een verenigingscheidsrechter (vsr): 

  • Uiterlijk iedere donderdagavond deelt de coördinator de beschikbare vsr in voor de wedstrijden van het komende weekend via Sportlink.
  • De elftalleiders/trainers/spelers kunnen vanaf dat moment op apps Voetbal.nl en Wedstrijdzaken.nl zien of er een vsr voor hun wedstrijd aangesteld is. Dat is dan zichtbaar onder het kopje Officials (soms zie je zijn naam, soms is die naam afgeschermd, maar dan is er ieder geval wel een vsr aangesteld).
  • Staat er bij een wedstrijd onder Officials vermeld: Geen Officials, dan is er geen vsr beschikbaar is en zal het team zelf voor een scheidsrechter moeten zorgen. 
  • Mocht er na de donderdagavond alsnog een vsr toegewezen kunnen worden, dan wordt die z.s.m. in Sportlink opgenomen en informeert de coördinator het betreffende elftal ook rechtstreeks over de aanstelling.

  Belangrijk om te weten
  Het kan gebeuren dat het wedstrijdschema, ook na donderdagavond, nog wijzigt. Meestal heeft een wijziging van het wedstrijdschema geen invloed op de aangestelde vsr, maar soms verschuift bijv. de aanvang van een wedstrijd naar een ander moment op de dag, waardoor de eerder aangestelde vsr niet meer beschikbaar is en er ook geen vervanger voorhanden is. Als een aanstelling van een vsr na donderdagavond alsnog komt te vervallen, dan wordt dat zo spoedig mogelijk en rechtstreeks aan het betrokken team gemeld. 

  Daarom: check jouw wedstrijd altijd nog even een paar keer via de KNVB-apps, ook op vrijdag/zaterdag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een “push-melding” kan daarvoor ook handig zijn, dus schakel op de smartphone die functie in jouw Instellingen in. En geef wijzigingen over eigen wedstrijden altijd ruim op tijd door aan de wedstrijdsecretaris; dat is makkelijk voor iedereen!

  Verzoek
  SML heeft helaas nog altijd onvoldoende secheidsrechters beschikbaar om alle wedstrijden volledig te kunnen voorzien. Als een team zelf een eigen, vaste sscheidsrechter kan regelen, is dat uiteraard heel fijn en een zorg minder. Kijk ook nog eens om je heen of er wellicht nog mensen zijn die willen fluiten of dat best zouden kunnen (misschien weten ze dat zelf niet…..) en geef dat door aan de Coördinator Scheidsrechterszaken

 • Download handleiding assistent-scheidsrechter